Namn
Västanbergahöjden 13

Västanbergahöjden 13

Vallentuna

Såld

Västanbergahöjden 13, Västanbergahöjden, Vallentuna

På en av Vallentunas högst belägna adresser står detta eleganta Sjödalshus och blickar ut över ängarna. Det är med stolthet vi kan presentera Västanbergahöjden 13! Redan vid infarten till huset anar man vad som väntar. Påkostade stensättningar och välskötta gräsmattor vittnar om säljarens goda smak som även gör sig väl påmind innanför dörrarna. Här har man inte sparat på något. Hela huset utstrålar hemtrevnad och trivsel. Det lyxiga köket fr -17 tillfredsställer även den kräsne. Här finns hela tre badrum varav det ena är med direktaccess från Masterbedroom- allt för din bekvämlighet! Baksidan bjuder in till härliga sommarfester och badar i sol hela dagen, här bjuds det dessutom på rejält insynsskydd och den vackra skogen vakar i bakgrunden. Stort garage väntar på att värma bilen i vinterslasket. Snabbt tillträde möjligt!

Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Såld

Kort fakta

 • 202 kvm
 • 6 varav 4 sovrum
 • taxeringsinformation
 • 2001
 • 1 361 kvm

Vacker grind bjuder in

Stig in i den maffiga hallen med tak till nock

Stilrent kök

med fantastiska materialval

Köksö med snygg marmorbänksskiva

Kök

Vacker matplats

Matplats med härligt ljusinsläpp

Matplats med altandörr till uteplatsen

Uteplats

Vardagsrum

Vy mot matplatsen

Härlig mysfaktor

Kamin

Vardagsrum med ingång till bibliotek/ tv-rum/ sovrum

Vacker pardörr mot vardagsrummet

Bibliotek/ tv-rum/ sovrum

Helkaklad badrum med dusch

Tvättstuga

Allrum övre plan

Fransk balkong

Allrum med plats för den stora soffan

Master Bedroom

med skjutdörrsgarderober

Hekakaklat badrum i anslutning till Master Bedroom

som även har dusch

Klädkammare

Sovrum

Ytterligare badrum

Sovrum/ kontor

Då går vi ner igen

och ut till den fina trädgården

Pampigt intryck

Stenlagt runt huset

Garage

Lekstuga

Lättskött trädgård

Fasadbild från baksidan

Härlig gräsmatta

Fasadbild

Fastighetskarta

Jägholm Norrortsmäklarna

Nyfiken på din bostads värde?

Fyll i formuläret nedan och boka en aktuell värdering av din bostad. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Planritning Entréplan

Planritning Övre plan

Västanbergahöjden 13

Västanbergahöjden, Vallentuna

På en av Vallentunas högst belägna adresser står detta eleganta Sjödalshus och blickar ut över ängarna. Det är med stolthet vi kan presentera Västanbergahöjden 13! Redan vid infarten till huset anar man vad som väntar. Påkostade stensättningar och välskötta gräsmattor vittnar om säljarens goda smak som även gör sig väl påmind innanför dörrarna. Här har man inte sparat på något. Hela huset utstrålar hemtrevnad och trivsel. Det lyxiga köket fr -17 tillfredsställer även den kräsne. Här finns hela tre badrum varav det ena är med direktaccess från Masterbedroom- allt för din bekvämlighet! Baksidan bjuder in till härliga sommarfester och badar i sol hela dagen, här bjuds det dessutom på rejält insynsskydd och den vackra skogen vakar i bakgrunden. Stort garage väntar på att värma bilen i vinterslasket. Snabbt tillträde möjligt!

Interiör

Vattenburen golvvärme och härlig takhöjd om 2,70 cm i entréplan. Vackra spröjsade fönster i hela huset.

HALL
Hall med tak till nock ger en härlig och luftig känsla, lite amerikansk touch. Här ligger ett mörkt tjusigt golv, väggarna är vita och känslan av rymd är påtaglig. Rejäl plats för avhängning och i tillägg en garderob med lyxiga glasdörrar från kvalitativa LUMI.

BADRUM
Badrum med dusch, WC, handfat och spegel med belysning. Ljust klinker på golv, helkaklade väggar med grön melering och mönstrad bård.

VARDAGSRUM
Stort ljust vardagsrum med ekparkett och ljusgrå väggar. I anslutning finns en matsalsdel med vackra spröjsade fönster och utgång till trädgården. Braskaminen i vardagsrumsdelen höjer mysfaktorn och värmer gott vid kyligare dagar

BIBLIOTEK/ TV-RUM/ SOVRUM
Vita spröjsade dörrar till det extra rummet. Ekparkett på golv och grå/blå kalktapet på väggar. Fönster i två väderstreck.

KÖK
Det snygga golvet från hallen fortsätter in i köket. Vita väggar, släta skåpluckor även dom i vitt. Vacker bänkskiva i marmor. Integrerad diskmaskin, svart fläkt, spishäll och resterande maskinpark i vitt; ugn, micro, kyl med kallvatten/kolsyrat vatten och frysen har givetvis ismaskin. Smakfull köksö, även den med marmorskiva.

GROVENTRÉ/TVÄTTSTUGA
Även här ligger samma golv och väggarna är tapetserade. Torktumlare-17 och tvättmaskin.

Stilig vit trappa leder oss upp till övre plan

ALLRUM
Allrum med ekparkett och vita väggar. Utgång till fransk balkong och här finns flera fönster som lapar härligt dagsljus. Plats för stor soffgrupp, detta blir det naturliga tv-spels och mysrummet för barnen.

MASTER BEDROOM med eget badrum
Sovrum med väggar i mörkgrått och ekparkett på golv. Inbyggda garderober med vita skjutdörrar från LUMI. Fönster i två väderstreck.

BADRUM
Badrum i anslutning till master bedroom, (en suit). Kakel och klinker i ljusmelerad färg. Stort hörnbadkar, WC, handdukstork, handfat i svart med kommod i trä, överskåp med spegel och belysning samt duschhörna.

SOVRUM
Sovrum med ekparkett och grå väggar med en snygg fondvägg. Fönster i två väderstreck.

BADRUM
Badrum med klinker och kakel i ljusmelerad färg och detaljer i sten. WC, handfat, överskåp med spegel/belysning, handdukstork och duschhörna samt fönster.

SOVRUM
Sovrum med ekparkett och vita väggar. Fönster i två väderstreck.

Övriga Byggnader

Uppvärmningskostnaden på 32 917kr/år är inklusive hushållsel (exkl. nätavgift).
I samfällighetsavgiften på 6352kr/år ingår beräknad årsförbrukning vatten 160m³ och snöröjning
Väderstreck på uteplats: sydvästläge
Fiber finns indraget
Larm finns
Lekstuga
Garage med förrådsdel

Tomten bjuder på äppelträd, plommonträd, körsbär, fläder och rabarber

Åtgärder som gjorts:
Fasad målad-10
Spolning avlopp -16
Fiber indraget -14
Nytt kök och vitvaror -17
Nymålat/ tapetserat samtliga rum-17
Nytt golv i kök, hall & groventre -17
Nymålad trapp -17
Nya skjutdörrar i sovrum och huvudentré -17

Allmänt om området

Västanbergahöjden ligger vackert invid hästhagar och ängar. Här bor du lantligt men ändå nära centrum. Närhet till förskolor, skolor, 4H-gård samt buss. Området är under stor utveckling och ingår i Vallentuna Kommuns fördjupade översiktsplan för norra Vallentuna och Lindholmen.

Kommunikationer:

Buss 660 stannar vid Östergården/Västergården och tar dig ner till centrum på några minuter.

Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter.

För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort.

Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad.

Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min.

Med bil är det ca 3 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation:

För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se.
Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till
Barn- och ungdomsförvaltningen
Vallentuna kommun
Box 29
186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se.

Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I Vallentuna centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

* Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55

De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer.
I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Allmänt om fastigheten

 • Friköpt
 • Areal: 1 361 kvm
  Typ: naturtomt
 • Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
 • Andel i samfällighet/GA: Västanberga GA:1-GA:2 Beteckning: Vallentuna Västanberga GA:1 Fastighetsregistret: Senaste ändring: 2000-01-24 Församling: (0115) Ändamål: Väg och vägbelysning, vatten-och avloppsledningar, utrymme för tele-och elledningar Delägande fastigheter: Västanberga 1:5, 1:10-1:23 Förvaltning: Västanhagens samfällighetsförening Åtgärder: Anläggningsåtgärd, 2000-01-24, 0115-99/54 Rättigheter: Förmån: 6 Officialservitut 0115-99/54 Utrymme Beteckning: Vallentuna Västanberga GA:2 Fastighetsregistret: Senaste ändring: 2008-11-17 Församling: (0115) Ändamål: Vatten-och avloppsledningar med tillhörande anordningar Delägande fastigheter: Vallentuna-Nyby 1:175-1:213, 1:280-1:318, Västanberga 1:5, 1:10-1:65 Förvaltning: Västanhagens samfällighetsförening Åtgärder: Anläggningsåtgärd, 2000-01-24, 0115-99/54 Avstyckning, 2008-07-17, 0115-08/33 Avstyckning, 2008-11-17, 0115-08/59 Rättigheter: Förmån: 7 Officialservitut 0115-99/54 Utrymme Last, Officialservitut: Va, 0115-99/54

Byggnad

 • Västanberga 1:12
 • 2-plansvilla
 • 2001
 • Utfärdad 2014-01-23
  Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år
 • Betongplatta
 • Trä
 • Trä
 • 3-glas isoler
 • Trä
 • Tegelpannor
 • Frånluftsvärmepump & Vattenburen golvvärme

Vill du anmäla dig? Välj på vilket sätt nedan.

Vill du anmäl ditt intresse för denna bostad?
Fyll i dina uppgifter nedan.