Namn
Sörgården 155, 2 tr

Sörgården 155, 2 tr

Vallentuna

Sörgården 155, 2 tr, Sörgården, Vallentuna

ACCEPTPRIS ELLER HÖGSTBJUDANDE! Välkommen till ett bekvämt boende med plats för en hel familj. Kök med matplats och full maskinell utrustning. Ljusa färger i hela lägenheten tillåter i stort sett vilken inredningsstil man så önskar. Vardagsrum med utgång till balkong i härligt västerläge som dessutom bjuder på fri utsikt över trivsamt område. Här finns tre bra sovrum och en extra gäst-wc som alla stressade föräldrar välsignar på morgnarna. Fina promenadvägar ner mot sjön och Kvarnbadet för bad på sommaren. På några minuter tar du dig ner till Vallentuna centrum med alla dess faciliteter och kommunikationer.

Fastighetsmäklare

Visningar

 • Öppen visning. Välkommen!

Pris

2 000 000 SEK

Acceptpris eller hbj

Kort fakta

 • 94 kvm
 • 4
 • föreningens information
 • 5 331 SEK/mån Inkl. Värme, VA och Kabel-tv
 • 1969-71
 • 4 488 SEK/år

Entré

Hall

Kök med matplats

Kök med matplats

Matplats

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Utsikt från balkong i västerläge

Balkong med markis

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Helkaklat badrum med tvättmaskin

Gästtoalett

Hall

Hall

Jägholm Norrortsmäklarna

Nyfiken på din bostads värde?

Fyll i formuläret nedan och boka en aktuell värdering av din bostad. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Planritning

I närheten

Sörgården 155, 2 tr

Sörgården, Vallentuna

ACCEPTPRIS ELLER HÖGSTBJUDANDE! Välkommen till ett bekvämt boende med plats för en hel familj. Kök med matplats och full maskinell utrustning. Ljusa färger i hela lägenheten tillåter i stort sett vilken inredningsstil man så önskar. Vardagsrum med utgång till balkong i härligt västerläge som dessutom bjuder på fri utsikt över trivsamt område. Här finns tre bra sovrum och en extra gäst-wc som alla stressade föräldrar välsignar på morgnarna. Fina promenadvägar ner mot sjön och Kvarnbadet för bad på sommaren. På några minuter tar du dig ner till Vallentuna centrum med alla dess faciliteter och kommunikationer.

Interiör

HALL
Hall med vitmålade väggar och parkettgolv.

INRE HALL
Inre hall med gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna med överskåp. Vita väggar och parkettgolv.

KÖK
Kök i öppen planlösning med matplatsen vid fönster. Gott om förvaring i både under och överskåp. Diskmaskin, spis med häll-17, kyl/frys. Träfärgade luckor och svart mosaikkakel ovan arbetsbänk.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med vitmålade väggar och en mönstrad fondvägg samt parkettgolv. Utgång till härlig balkong i fint västerläge, här finn också en skyddande markis när sommarsolen blir för stark.

SOVRUM
Sovrum med vita väggar och ljust mönstrad fondvägg samt parkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med vita väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med vita väggar och randig fondvägg samt parkettgolv.

HELKAKLAT BADRUM
Helkaklat badrum med mönstrad bård, våtrumsmatta på golvet. Dubbla handfat i kommod, tvättmaskin, wc, badkar på tassar.

GÄST-WC
Gäst-wv med vita väggar och vitt kakel ovan handfat.

Förening

Brf Sörgården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sörgården är en fristående bostadsrättsförening i Vallentuna. Föreningens 346 bostadsrättslägenheter byggdes 1969-1971. Lägenheterna är mellan 1 och 4 rok.
Förråd i källaren.
Gemensamma tvättstugor i föreningen.
Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör med nagelstudio, tandläkare och förskola m.m.

För mer info besök även föreningens informativa hemsida, www.brfsorgarden.se

Iinformation om individuell mätning och debitering av vattenförbrukningen, vilket kan minska månadsavgiften. Kontakta brf för mer info.

Renoveringar

Under perioden 2006-2008 genomförde föreningen en omfattande renovering av fastigheternas fasader, fönster (utbytta till 3-gals), tak, ventilation, och värmesystem.

I maj 2008 installerade föreningen ett vattenreningssystem på både tappvatten och värmesystem.

Under 2009-2010 genomförde föreningen en renovering av avoppsstammarna.
Stambyte (relining) 2010.
Garagerenovering pågår.
Renoveringen av husen följdes under 2008-2010 av handikappanpassning av entréer och en omfattande renovering av utemiljön med lekplatser, planteringar, asfaltering, belysning, och skyltning.

Parkering

Det finns alltid lediga parkeringsplatser. Till varmgarage eller platser med eluttag är det dock kö ibland.

PARKERINGSGARAGET
Varmgarage bil 339 kr/mån
Varmgarage mc 192 kr/mån
Mellanplan 177 kr/mån
Mellanplan med motorvärmare 239 kr/mån
Takplan 130 kr/mån

ALLÈVÄGEN
P-plats 130 kr/mån
P-plats med motorvärmare 177 kr/mån

Tv och bredband

Föreningen drog 2007 in fiber för bredband, telefoni och TV i samtliga hus. Bredband 100/100 via ownit.

Övrigt

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 2,5% av prisbasbeloppet.
Pantsättningsavgift, 1% av gällande prisbasbelopp för varje pantmeddelande debiteras låntagaren.

Allmänt om området

Sörgården är ett populärt område ca 10 minuters promenad från centrum. Här finns förskola, lekplatser samt liten livsmedelsbutik och pizzeria. Ekebyskolan och Hammarbacksskolan ligger några minuters promenad bort.

Kommunikationer:

Buss 610 har en hållplats vid Norrgården, som ligger precis brevid Sörgården, och tar dig till tunnelbanan vid Danderyds sjukhus.

Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter.

För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort.

Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad.

Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min.

Med bil är det ca 3 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation:

För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se.
Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till
Barn- och ungdomsförvaltningen
Vallentuna kommun
Box 29
186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se.

Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I Vallentuna centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

* Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55

De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer.
I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Lägenhet

 • Bostadsrätt
 • 3 av 3
 • 5 331 SEK / Inkl. Värme, VA och Kabel-tv
 • 0.00321 %
 • 4 488 SEK/år
 • El: 4 488 SEK
  Beräknat på antal pers: 3
  Kommentar till driftskostnaden: Försäkringskostnad tillkommer och varierar mellan bolag.

Byggnad

 • Lägenhet
 • 1969-71
 • Utfärdad 2008-12-05
  Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år
 • 3-glas
 • Centralvärme

Vill du anmäla dig? Välj på vilket sätt nedan.

Vill du anmäl ditt intresse för denna bostad?
Fyll i dina uppgifter nedan.