Namn
Skåvsjöstigen 3

Skåvsjöstigen 3

Föreslagen budstart

8 950 000 SEK

eller högstbjudande

Visningar

Söndag 22 april
Välkommen på visning!
Onsdag 25 april
Välkommen på visning!

Österåker, Rydbo-Saltsjöbad

Skåvsjöstigen 3, 184 94 Åkersberga

Arkitektritad lösvirkesbyggd mycket läcker enplansvilla i populära och expansiva Rydbo-Saltsjöbad. Här bor du i lantliga omgivningar med bad och natur inpå husknuten. Här flyttar du inte bara till ett underbart hus utan här finner du även en ny livsstil. Om du vill finns här tillgång till hjälpsamma trevliga grannar, midsommarfirande, majbrasa, cykelfester, simskola för barnen på sommaren och besök av tomten på julen. Fastigheten har rymlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Med en takhöjd om ca 4,5 meter och murad öppen spis finner du här husets hjärta. Härifrån tar du dig ut till de båda mycket generösa altanerna. Tre sovrum, allrum samt ett urläckert kontor där du kan skymta havet från ditt skrivbord. Kan vid behov göras till ett extra sovrum. Stort badrum och en separat toalett. Naturligtvis bergvärme för låga driftskostnader, garage i samma läckra stil som huset. Nära tillhands finner du bad, kommunikationer och förskola. Denna fastighet är något utöver det vanliga. Varmt välkommen på visning!

Skåvsjöstigen 3

Föreslagen budstart

8 950 000 SEK

eller högstbjudande

Visningar

Söndag 22 april
Välkommen på visning!
Onsdag 25 april
Välkommen på visning!
Boyta 174 kvm
Biyta 10 kvm
Rum 6 varav 4 sovrum
Areakälla säljarens information
Byggår 2008
Tomt 2 128 kvm
Taxeringsvärde 3 421 000 SEK
Driftskostnad 27 000 SEK
Bef. pantbrev 1 700 000 SEK

INTERIÖR

Boyta: ca 174 m² biyta: 10 m² (säljarens information)
Boarea: 170 m² biarea: 0 m² (taxeringsinformation)

Genomgående ekgolv med breda tiljor med vattenburen golvvärme i alla rum.

HALL
Välkommen in i en härlig hall med rymd! Gott om ljusinsläpp från mängder av fönster. Hallen har väggpanel i cederträ och ek samt grå offerdalsskiffer på golvet med skön golvvärme. Infällda spottar i både tak och vägg. Gott om möjlighet för avhängning. Här finner du även en utgång till baksidans altan.

KÖK
Underbart rum med takhöjd om ca 4,5 m², öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Kök från Invita med vita skåpluckor och lådor. Rostfri diskho och rostfri diskbänk, blicka ut över omgivningarna medan du diskar. I övrigt snygga bänkskivor i marmor, ovan vitt kakel. Du finner rostfri micro och fläkt samt integrerad kyl, frys och diskmaskin. Alla vitvaror är från Siemens. Stor läcker köksö med häll där du lagar maten medan vännerna intar drinken. Köket har ljusa väggar och ekgolv med breda tiljor.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med ljusa väggar och ekparkettgolv med breda tiljor. Generösa fönster och dubbla skjutdörrar till altanerna. Underbar öppen spis för hög mysfaktor. Utgång till de både väl tilltagna uteplatserna, framsidan med morgonsol och baksida med sol från lunch till sen kväll.

ALLRUM
Perfekt allrum med loft ovan för ditt hemmakontor alternativt ett ungdomssovrum. Allrummet har vita väggar och ekgolv med breda tiljor. Infällda spottar.

KONTOR/SOVRUM
Härligt ljusinsläpp och utsikt över ängarna. Här har du en trivsam arbetsmiljö. En halv nivå upp från kontoret alternativt sovrummet har du ett litet gästrum med ett charmigt fönster. Dessutom kattvind för god förvaring. Även här ljusa väggar och ekgolv med breda tiljor.

MASTERBEDROOM
Masterbedroom med lika sköna fönsterlösningar som övrigt i detta läckra hus. Ljusa väggar och ekgolv med breda tiljor. Ovanför sängen fönster där trädtopparna syns. Praktisk garderobsvägg bakom vita skjutdörrar. Infällda spottar i tak.

SOVRUM
Sovrum med ljusa väggar och ekgolv med breda tiljor. Perfekt att placera skrivbordet vid fönstret och blicka ut. Två garderober för dina kläder. Infällda spottar i taket.

SOVRUM
Även detta sovrum har ljusa väggar och ekgolv. Två garderober för förvaring och fönster för ljusinsläpp.

BERGVÄRMEPUMPSRUM
Rum med ljusa väggar och ljus linoleummatta. Här finner du bergvärmepumpen och nedgång till källaren/krypgrunden.

INRE HALL
I den inre hallen hittar du tre praktiska inbyggda garderober. Infällda spottar.

BADRUM
Stilrent badrum med bubbelbadkar från Svenska Badkar och en rymlig dusch bakom frostade glasdörrar. Kommod med dubbelhandfat med svart granit bänkskiva och en stor spegel ovan. Läckert fönster ovan och sidofönster för fint ljus. Vägghängd wc, ovan hylla för tidskrifter och ljus. Arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare från Siemens, ovan vitt skåp för förvaring. Infällda spottar i taket. Badrummet har grå/blå glasmosaik på väggarna och snygga grå offerdalsskiffer på golvet med vattenburen golvvärme.

TOALETT
Toalett med blå och grå glasmosaik och stilrena grå offerdalsskiffer på golvet med vattenburen golvvärme. Handfat med snyggt runt spegelskåp ovan. Vägghängd wc och praktisk hylla.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform Friköpt
Driftskostnad 27 000 SEK/år
Driftskostnad, varav
Värme: 17 000
Väg och samfällighet: 4 920 SEK
Renhållning: 1 000 SEK
Försäkring: 4 080 SEK
Beräknat på antal pers: 4
Kommentar till driftskostnaden: I samfällighetsavgiften ingår: Vägunderhållning (sommar & vinter), fritidsaktiviteter (simskola, midsommar- och julfirande, mm), underhåll av badstränder (föreningens privata), grönytor mm.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 421 000 SEK
Bef. pantbrev 1 700 000 SEK
Tomt
Areal: 2 128 kvm
Typ: Natur/trädgårdstomt
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Borrad brunn ca 90 m. Kommunalt VA framdraget till tomtgränsen. Anslutningsavgiften är erlagd.
Servitut etc. Andel i samfällighet/GA: Svartgarn GA:2, Ändamål: Vägar inkl bro till Svavelsö, grönområden Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-35/877

Byggnad

Fastighetsbet. Svartgarn 2:127
Byggnadstyp Arkitektritad enplansvilla
Byggnadsår 2008
Energideklaration Utfärdad 2017-12-22
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år
Grundläggning Krypgrund med träbjälklag och plintgrund
Stomme Trä
Fasad Amerikanskt cederträ
Fönster 3-glas isoler. i massiv ek
Bjälklag Trä
Tak Icopal skiffertjärpapp. 2-lagstäckning
Uppvärmning Bergvärme från IVT, vattenburen golvvärme

Allmänt om Bostaden

Arkitektritat hus Villa Sjöblick av Reflex Arkitekter, Johan Linnros.

Två teaklagda terrasser, de både om ca 50 m². Du finner terrasserna i både söder och nordvästläge vilket bidrar till sol hela dagen. De bägge terrasserna är utrustade med markiser, ifall sommarregnet skulle komma som oinbjuden gäst.

Praktiskt varmgarage med dubbeldörrar om ca 35 m² med 3-fas. Här finns plats för snickarbänk och två garderober. Fönster ovan garageporten.

Larm från Verisure finns

Fiber finns indraget till tomtgränsen

I den härliga trädgården/naturtomten finner du bambu, rhododendron, rosor, och syrenhäck längs med hela vägen och mot grannen. Även lavendel och gran. Fantastiskt fina björkar och två ekar stoltserar på tomten. Toppa morgonens yoghurt med dina egenplockade blåbär och lingon.

Övriga Byggnader

ÖVRIGT:
En fasad gran målad med slamfärg. Målad i höstas (-17)

Alla fönster, dörrar och även garaget har massiva ekpartier från Hajom.

Underhållsfri fasad med amerikanskt cederträ.

Värmekabel dragen längs takrännan.

Trekammarbrunn system

Stenlagd gång med offerdalsskiffer.

Fastighetsmäklaren informerar

Attraktiva Rydbo Saltsjöbad "en pärla i Stockholms innerskärgård". Välkommen till ett naturskönt område bebyggt med stora tomter och vackra villor. Du finner en trivsam och aktiv samfällighetsförening med generösa grönområden där barnen kan spela fotboll och vatten där de kan gå i simskola. Även en nylagd boulebana. Under vintertid passar man på att knyta på sig skridskorna eller varför inte bege sig ut i skidspåren på en härlig tur. I området finner du flera gemensamma områden såsom badbrygga och hopptorn, badstrand för varma sköna sommardagar samt vackra skogspartier och ängar för att tanka energi. Njut även av ljudet från vattnet som slår mot klipporna eller stränder att promenera. Önskas båtplats går det att ordna i området på föreningens mark. Då tar du dig lätt med båt till både Vaxholm och Resarö.
Fantastiskt "vi" och ta hand om - känsla i denna förening med Midsommarfirande, grillfester och övriga aktiviteter för att knyta sammanhållning mellan de medlemmar som bor där.

Förskola och fritids på bekväma 300 meter från huset.
Närmaste kommunala skola är Rydboskolan och närmsta privata skola är Rydbo friskola.

För mer information om området, besök gärna deras hemsida Rydbo Saltsjöbad
Närhet till Österåker och Åkersberga Golfklubb.

Goda kommunikationer med bussar både till Åkersberga och Stockholm. På cirka 45 minuter når du Stockholms City med buss och med bilen cirka 20 minuter.
Att bo i Österåker kommun innebär närhet till skärgård, bad och en fantastisk natur samtidigt som du når Stockholm på ca 20 minuter. Svinninge handel ligger längs Svinningevägen, här finns närlivsbutik, pizzeria och thaivagn. I närområdet finns Skåvsjöholms kursgård med både aktiviteter och restaurang.
För den som söker ett större utbud finns Arninge C eller Åkersberga Centrum, ett delvis nybyggt och tillbyggt centrum med mycket bra vardaglig service. För mera information gå in på
Åkersberga Centrum
och Österåker kommun

För dig som vill ha ett aktivt friluftsliv är möjligheterna stora. Du kan fiska, rida, cykla, jogga, promenera eller vintertid åka långfärdsskridskor och längdskidor i kommunens många friluftsområden. Totalt finns det fem golfbanor inom kommunen, sammanlagt tre st 18-hålsbanor och två st korthålsbanor.

De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer.
I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

* Skall Ni sälja Er bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-540 875 75
SE FULLSTÄNDIG BESKRIVNING DÖLJ FULLSTÄNDIG BESKRIVNING