Namn
Grekfararvägen 19

Grekfararvägen 19
Såld

Stockholm, Norra Ängby

Grekfararvägen 19, 168 53 Bromma

Eftertraktat 1 plans Brf-radhus med källare om totalt 99kvm beläget på lugn gata i Norra Ängby med närhet både till T-bana, skolor förskolor och service samt grönområde. Huset består av ett entreplan med rymligt vardagsrum med utgång till uteplats och härlig trädgård mot SV. Trevligt kök med matplats samt ett sovrum och helkaklat badrum med dusch. Det inredda källarplanet erbjuder tre bra sovrum samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Parkeringsplats i direkt anslutning till huset. De K-märkta radhusen är omtalade och det första uppfördes redan 1931, välskött HSB förening med god ekonomi. Välkommen på visning !

Grekfararvägen 19
Såld
Boyta 51 kvm
Biyta 48 kvm
Rum 5
Areakälla Föreningens information
Avgift 3 631 SEK / inkl värme, VA, sophämtning, kabel-tv
Byggår 1940

INTERIÖR

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande entré med grått klinkergolv och ljusa väggar. Inre hall med parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK
Kök i vitt med matplats. Vita luckor, laminatgolv, kakel ovan bänkskiva samt ljusa väggar. Kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn samt spisfläkt.

VARDAGSRUM
Ljust rymligt vardagsrum med parkettgolv och ljusa tapet. Utgång till den trädäckade altanen mot SV. Här nåt du även den stora trädgården.

SOVRUM/MATSAL
Sovrum med parkettgolv och ljus tapet.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Wc, handfat, duschhörna samt fönster.

KÄLLARPLAN

SOVRUM
Större sovrum med laminatgolv och ljusa väggar.

SOVRUM
Sovrum med laminatgolv och ljusa väggar.

SOVRUM
Sovrum med laminatgolv och ljusa väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Handfatsmöbel, wc, duschhörna, handdukstork samt tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3 631 SEK / inkl värme, VA, sophämtning, kabel-tv
Andel i föreningen 3.02572 %
Andel av årsavgift 2.6618 %

Byggnad

Byggnadsår 1940
Energideklaration Utfärdad 2008-06-11
Energiprestanda: 170 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om Lägenheten

P-plats i anslutning till entrén. Trädgårdsförråd vid altanen. Det finns även andra förråd att hyra i föreningen men turlista gäller. Utöver det finns det gemensamt däckförråd och cykelförråd.

Förening

Brf Stora Ängby

Allmänt om föreningen

Brf Stora Ängby
Föreningen består av 4 radhuslängor med totalt 37 lägenheter, 8 affärslokaler och 2 tennisbanor och ligger längs Bällstavägen mellan Islandstorget och Runstensplan.

Fiber indraget via Telia. Varje medlem betalar sitt eget abbonemang för bredband.

Parkeringsplats vid huset.

Gemensamt cykel och däckförråd i föreningen.

De K-märkta radhusen, som ingår i HSB Stockholm, har helt eller delvis utgrävda källarplan och storleken (övre plan) är mellan 45 och 62 kvm.

Historik
1931 bildades HSB-föreningen Stora Ängby och den första radhuslängan stod färdig. Så startade historien om den lilla bostadsrättsföreningen som i "färdigt" skick kom att bestå av 37 lägenheter, 8 affärslokaler och 2 tennisbanor. Namnet fick föreningen av den närliggande Stora Ängby gård - i dagligt tal "Ängby Slott" - med anor från 1600-talet. Föreningen ligger i Norra Ängby och har varit ett karakteristiskt inslag i området i över 70 år.
Stor är föreningen inte - men omtalad! Att bygga radhus ansågs vara en modetrend 1931 och husen kom delvis i färdiga "element". Detta var något nytt i början av 30-talet. 1931 stod den första radhuslängan i kvarteret Lönnrunan vid Vereliusvägen klar. Nästa kvarter Hälsingerunan vid Ingvarsvägen stod klar redan 1932; senare kom Runkorset vid dåvarande Vällingbyvägen 1935 och Runan vid Grekfararvägen blev klar 1940. Att husen byggts vid olika tidpunkter märks i byggnationerna som skiljer sig åt - dessutom har varje länga sinsemellan olika stor boyta och planlösning.

HSB:s grundare ritade husen
30-talet var funktionalismens tid och Stora Ängbys radhus ritades av två yngre arkitekter som blev två av "funkisens" stora i Sverige: Sven Wallander och Uno Åhrén. Sven Wallander var initiativt agare till HSB-rörelsen och i många år dess direktör. Som arkitekt är han känd för att ha ritat bl.a. Norra Kungstornet. Uno Åhrén, sedemera professor vid Tekniska Högskolan, ritade bl.a. högskolans kårhus.

Vid ommålningen 1997 återställdes husen till mer klassiska Norra Ängby - kulörer; affärslängan målades i en mild grön nyans, två av längorna i ljust gult och en i något mörkare gult. I samråd med Stadsbyggnadskontoret och Stadsmuseet.

Överlåtelseavgiften på 1568 kr betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 672 kr.
SE FULLSTÄNDIG BESKRIVNING DÖLJ FULLSTÄNDIG BESKRIVNING