Namn
Älgebyvägen 30

Älgebyvägen 30

Vallentuna

Såld

Älgebyvägen 30, Älgeby, Vallentuna

Attraktivt lantligt läge med skogen in på knuten. Enplans fritidshus, ett fint gästhus/friggebod, förrådshus med bl.a. sommardusch och ett växthus. Vardagsrum med murad öppen spis samt intilliggande inbyggd veranda som även den har murad öppen spis. Kök med indraget sommarvatten. Ett stort och ett mindre sovrum. Här finns ett toarum med separett-toa, handfat och vvb. Natur & skogstomt. Större förrådshus med två rum varav ett har sommardusch med vvb samt verkstadsdel och vidbyggd redskapsbod. Byggnaderna har varierande behov av modernisering & renovering. Sommarvatten och BDT-avlopp. Nära till tre badsjöar med ordnade badplatser. Här har du nära till skogen med fina strövområden och massor av blåbär & svamp. Energideklaration behövs ej.

Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Såld

Kort fakta

 • 44 kvm
 • 4 varav 2 sovrum
 • taxeringsinformation
 • 1971
 • 2 111 kvm

Se områdeskarta vid infarten var huset ligger!

Fritidshus på plint. Välkomna in....

Vardagsrum & entréhall

Vardagsrum

Vardagsrum med murad öppen spis

Vardagsrum

Vardagsrum

Inbyggda verandan med utgång till tomten

Två öppna spisar

Inbyggd veranda

Inbyggd veranda med murad öppen spis

Köket mot inbyggda verandan

Kök

Kök

Köket mot hallen

Badrum med separette-toa

Sovrum bakom köket

Sovrum med våningssängar

Gästhuset

Gästhuset

Fritidshuset & gästhuset

Växthus på tomten

Förrådshuset med vidbyggd redskapsbod

Dusch (sommarvatten) i förrådshuset

Förrådsdel på baksidan

Förlängt tak på förrådsdelen

Fritidshuset & gästhuset

Naturtomt

Fastighetskarta

Jägholm Norrortsmäklarna

Nyfiken på din bostads värde?

Fyll i formuläret nedan och boka en aktuell värdering av din bostad. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Planritning

I närheten

Älgebyvägen 30

Älgeby, Vallentuna


Attraktivt lantligt läge med skogen in på knuten. Enplans fritidshus, ett fint gästhus/friggebod, förrådshus med bl.a. sommardusch och ett växthus. Vardagsrum med murad öppen spis samt intilliggande inbyggd veranda som även den har murad öppen spis. Kök med indraget sommarvatten. Ett stort och ett mindre sovrum. Här finns ett toarum med separett-toa, handfat och vvb. Natur & skogstomt. Större förrådshus med två rum varav ett har sommardusch med vvb samt verkstadsdel och vidbyggd redskapsbod. Byggnaderna har varierande behov av modernisering & renovering. Sommarvatten och BDT-avlopp. Nära till tre badsjöar med ordnade badplatser. Här har du nära till skogen med fina strövområden och massor av blåbär & svamp. Energideklaration behövs ej.

Interiör

ENTRÉHALL
Entréhall med trägolv, två garderober (proppskåp i ett av överskåpen) och avhängning av ytterkläder.

TOALETT
Toalettrum med trägolv, golvstående skåp, handfat (indraget sommarvatten), badrumsskåp, väggfast hylla, mindre varmvattenberedare och Separett toastol.

SOVRUM
Sovrum med trägolv. Våningssäng medföljer.

SOVRUM
Mindre sovrum (bakom köket) med trägolv och en garderob.

KÖK
Kök med laminatgolv, delvis kakel ovan köksbänkar, kyl/frys, spis med ugn, köksfläkt, skafferi, rostfri diskbänk, under & överskåp med vita luckor.

INBYGGD VERANDA
Inbyggd veranda med trägolv, vitlaserat trätak, infravärmare, murad öppen spis och utgång till tomten.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med trägolv och murad öppen spis med insats.

Övrigt om byggnaden

Angivna totalytan av fritidshuset om ca 44 m² är taxeringsmässigt angivet som 38 m² boyta och 6 m² biyta. Huset är ej omtaxerat efter att altanen byggdes in.
2-kammarbrunn-01 med infiltration (BDT-avlopp).
Sommarvatten finns indraget i huset och i ett av förrådsrummen. Sommarvattnet finns påkopplat från ca maj-oktober (delvis beroende på köld & tjälen i marken).
Fritidshuset har fått ett nytt plåttak och nya vindskivor 2004. Vissa yttre snickerier på fritidshuset har tvättats & förbättringsmålats 2016.
Reparation av skorstenen gjordes 2004.
Uthuset/förrådet blev delvis tillbyggt 2008.
Växthuset uppfördes 2005.
Delvis eftersatt målning av snickerier.
Vindskivorna kan ha behov av översyn.
En kökslucka är svår att stänga.
Det finns en lös kakelplatta ovanför diskbänken.
Renoveringsbehov av trädäcket utanför förråd/verkstad.
Alla husen på fastigheten har varierande behov av renovering & modernisering.
Av angivna fyra rum i fritidshuset är fördelningen; ett större och ett mindre sovrum samt vardagsrum och ett mindre rum som är fd altan, idag inbyggd.
Säljaren kommer ej att göra energideklaration på detta hus (typ: 220) då huset ligger i ett fritidshusområde och används idag endast som fritidshus.
Möjligheternas hus. I detta område finns ofta möjlighet för framtida ombyggnationer så du kan få ett åretruntboende. Ca 40-50% i detta område är fn åretruntboende.

Övriga Byggnader

GÄSTHUS/FRIGGEBOD
Gästhuset uppfördes-01 och har taklagd entré och ett rum. Trägolv, träpanel på väggarna, trätak. El är indraget. Uppvärmning är löst flyttbart oljeelement. Gästhuset fick nytt papptak-16.

FÖRRÅDS/VERSTADSHUS
Förrådshus med två rum samt vidbyggd förrådsdel och delvis förlängt tak bakom verkstadsrummet för uppläggningsplats av virke, etc. Ett av förrådsrummen har en duschhörna som färdigställdes-01 med våtrumsmatta & våtrumstapet, duschkabin, handfat och liten vvb (sommarvatten).

VÄXTHUS-05

Allmänt om området

Älgeby är beläget i nordöstra delen av Vallentuna kommun, nära kommungränsen mot Norrtälje. Området består till största delen av fritidshus men här finns även ett växande antal permanentboende familjer. Rik natur med möjlighet till bär och svampplockning samt flera badsjöar och golfbanor i närheten. I Brottby finns ICA-affär, F-9 skola samt flera förskolor. Från Älgeby till Karbyskolan och flera förskolor som ligger i Karby/Brottby i en lantlig och lugn miljö tar du dig med bilen på ca 15 minuter. Skolbarnen kan ta sig till skolan med Gula Linjen som avgår ca kl. 07:00 från Ekskogen till Karbyskolan och vidare till Vallentuna. Det finns två turer tillbaka till Ekskogen från Karbyskolan kl. 14:10 och 15:30.

Kommunikationer:

Buss 676 mot Norrtälje och Stockholm går från Brottby var femte minut i rusningstid och tar dig från Brottby till Stockholm resp. Norrtälje på ca 30 minuter. Även bussförbindelse till centrala Vallentuna.

Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter.

För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort.

Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad.

Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min.

Med bil är det ca 4 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation:

För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se.
Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till
Barn- och ungdomsförvaltningen
Vallentuna kommun
Box 29
186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se.

Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I Vallentuna centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

* Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55

De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer.
I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Allmänt om fastigheten

 • Friköpt
 • Areal: 2 111 kvm
  Typ: naturtomt
 • Kommunalt/enskilt sommarvatten. BDT-avlopp (2-kammarbrunn)
 • Andel i samfällighet/GA: Garns-Ekskogen GA:1, GA:4 Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM4-68/4199 Ändamål GA:1: Utfartsvägar, badplatser med gångvägar, bryggor, bänkar mm, grönområde och vattenområde. Ändamål GA: 4: Brunn med pump och vattenledningar (fram till och med tappkran på respektive tomtplats)

Byggnad

 • Garns-Ekskogen 1:363
 • 1-plans fritidshus
 • 1971
 • Behövs ej
 • Plintar
 • Trä
 • Trä
 • 2-glas
 • Trä
 • Plåt
 • Direkt-el & två öppna spisar varav en med insats

Vill du anmäla dig? Välj på vilket sätt nedan.

Vill du anmäl ditt intresse för denna bostad?
Fyll i dina uppgifter nedan.