Köpa Bostad

1. GÖR DIN NUVARANDE BOSTAD SÄLJKLAR

1. GÖR DIN NUVARANDE BOSTAD SÄLJKLAR

Jägholm Norrortsmäklarna erbjuder en högklassig mäklartjänst för både köpare och säljare med unik kompetens gällande juridik, ekonomi, byggnadsteknik och inte minst marknadsföring och kundservice. Om du äger din nuvarande bostad och har funderingar på att byta kan vi hjälpa dig att göra din nuvarande bostad säljklar. Vi förbereder vi allt så långt det är möjligt. Den dag du hittar ditt drömboende är du startklar vilket även gör dig till en tryggare köpare!

En extra bonus till dig som använder oss som mäklare är att vi blir din personliga rådgivare i sökandet efter din nya bostad.
Hyr du din bostad idag? Gå vidare till Lånelöfte - Bolån!

ytryrtye

2. LÅNELÖFTE

ytryrtye

2. LÅNELÖFTE

Ett Lånelöfte kan man enkelt skaffa på nätet eller via telefon med banken. Lånelöftet är ett skriftligt dokument från en bank eller bolåneinstitut som visar din betalningsförmåga och vad du har att röra dig med vid en budgivning. Ett lånelöfte är kostnadsfritt och inte bindande.

Bolånet är en central och stor del av bostadsköpet. När du vunnit en budgivning hjälper vi gärna dig med bankkontakter så du få en förmånlig finansiering.

3. BEVAKA BOSTADSMARKNADEN

3. BEVAKA BOSTADSMARKNADEN

Vi hjälper dig att hitta det du söker! Förutom att du själv bevakar bostadsmarknaden kan vi hjälpa till. Anmäl dig till Jägholm Norrortsmäklarnas Köparregister. Varje gång en bostad hamnar inom ditt intresseområde får du ett mail från oss. Ett enkelt sätt att hänga med i bostadsmarknaden.

ytryrtye

4. VISNINGAR

ytryrtye

4. VISNINGAR

Du kommer antagligen att besöka många visningar innan du hittar hem. På våra visningar finns alltid en mäklare på plats som informerar om bostaden och svarar på frågor. Objektsbeskrivningar delas ut och innehåller bostadsbeskrivning, bilder, planritning och annan relevant fakta.

När du kommer på en visning av en bostad som är intressant, skriver du dina kontaktuppgifter på en intresseanmälan. Mäklaren kontaktar då dig inom ett par dagar och börjar då ta emot bud. Tänk på att ha ditt lånelöfte klart innan du påbörjar en budgivning.

5. BUDGIVNING

5. BUDGIVNING

Efter avslutade visningar kontaktar vi alla spekulanter, visar flera intresse påbörjas en budgivning. Budgivningen är en mycket spännande fas och hos oss kan du följa alla bud i lugn och ro på Internet.

Vi tillämpar öppen budgivning och dokumenterar alla bud och villkor från spekulanterna. Vid kontraktsskrivningen får köpare och säljare en skriftlig redogörelse om budgivningen. Alla bud läggs via oss och sköts på ett tryggt och säkert sett, vi döljer inga budgivningar bakom koder eller dolda sidor.

ytryrtye

6. KONTRAKT

ytryrtye

6. KONTRAKT

Försäljningen är inte bindande förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats. Därför försöker vi alltid boka ett möte för detta så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas säljare, köpare och fastighetsmäklare på vårt kontor.

7. BESIKTNING

7. BESIKTNING

Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du undersökningsplikt. Det är därför viktigt att du gör en besiktning av bostaden. Detta skapar trygghet, du vet vad du köper och minimerar risken för överraskningar. Vi har kontakter med oberoende besiktningsmän som hjälper dig med en bra besiktning.

ytryrtye

8. TILLTRÄDE

ytryrtye

8. TILLTRÄDE

På tillträdesdagen träffas säljare, köpare och fastighetsmäklare för att erhålla slutbetalning och överlämna nycklar och andra handlingar till köparen. Slutligen skriver ni under de sista dokumenten och affären är i hamn. Grattis!